18 окт. 2015 г., 19:40

Ако можех да видя с очи на художник 

  Поэзия
545 3 6

Ако можех да видя с очи на художник
===============================

 

Ако можех да видя с очи на художник
този свят — за минута поне,
бих разбрала навярно какво го тревожи
и защо е привел рамене.
Бих усетила колко забързано диша
и се бори за глътка живот.
Под камара от толкова много излишък
бих открила и божия код.
Щях да чуя какво си говорят душите
и в картина как бие сърце.
Даже бедна, с изкуството щях да съм сита,
на художник да имах ръце.
Ако можех да видя с очи на художник
този свят — за минута поне,
щях да знам, че с любов той е само възможен,
па макар и под трънен венец.


Цвета Иванова

© Цвета Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??