9 мая 2021 г., 09:28

Антициклон с превалявания 

  Поэзия
310 0 1

Плачи, миличката ми!
Искаш ли още сълзи?
Щяло да ти олекне.
Ето един мокър облак
с твои мечти.
Знаеш ли как вали от него?

 

Хайде, хълцай по-силно!
Искаш ли още смях?
Да превръщаш в хълцане
радостта си -
това е най-честото хълцане.
И от страх.
А то, времето, застудяло.

 

Трепери с раменцата си, миличка!

Искаш ли още студ?
Няма да те прегръщам.
Хайде, тръгвай недооблечена.
Не, не съм луд.
Срещата ни завърши.

 

Искаш ли още самота, миличка?
Богат съм на самоти.
Ей тъй, без пари ги раздавам.
Какво? Искаш да ти викна такси?
Не, милата ми,
сама се оправяй.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Нямало "по-хубаво от лошото време". Явно е мъжка гледна точка.
Предложения
: ??:??