15 авг. 2024 г., 07:34

Август 

  Поэзия » Любовная
70 0 0

Елате с мен във Арендел,

смес от пясък и пепел жива;

Лазурни тайни на талази се излизват.


От снежнобялата му обвивка

се прокрадват мраморни ръце,

докосващи китара със жалост и финес.

 

А как сънувах и пламенно желах ги,

да идват в моя мир огнен и далечен,

докосвайки ме като струна,

навяваща любовна песен.

 

Как само танцувахме на нея-

по нестинарски боси и засмени,

но рязко ти, снежнобели мраморе,

разтопи се,

от мойто огнено:

„Целуни ме!”

© Хелена Троянова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??