12 мар. 2007 г., 21:09

Аз съм.... 

  Поэзия
626 0 3
Променлива съм като пролетта.
Ту радостна, засмяна,
ту тъжна, в своя самота
или във вихър разпиляна.

И честно казвам си - не вярвайте в мен:
ту огън съм, ту лед...
Непостоянна като майско време,
горчив пелин и сладък мед.

И като цвете съм ранима,
и твърда съм като скала,
но като пролетта лъжлива -
не вярвай в моите слова.

Като стихиите неукротима,
неуловима като блян,
в едно събрала дъжд и слънце,
като бушуващ ураган.

Усетиш ли, че се увличаш,
обръщай гръб и бягай ти!
Но знаеш ли, че ме обичаш -
за мене лятото бъди!

© Шопландия Софийска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??