28 апр. 2010 г., 06:53

Аз съм и не съм 

  Поэзия » Любовная
624 0 1

Аз съм и не съм

 

Аз не съм покорна и добра,

нито съм невинна монахиня,

помитам като придошла река

и скрити страсти огнени във мене има.

 

Аз съм лава разтопена, влята във кръвта,

изригвам с пълна сила, събарям и руша.

Няма в мен задръжки, усетя ли страстта,

като нестинарка стъпвам по жарта.

 

Не съм аз езеро кристално и спокойно,

а дълбок, бушуващ океан…

Не съм протяжна песен в утро знойно,

дори и с мен, понякога ти ще си сам.

 

Когато си до мен, ще жънеш ветрове,

ще те връхлита не една вихрушка,

ще газиш девствени, полярни снегове…

Аз изпитание съм за душата мъжка.

 

Че в мен се борят няколко стихии -

от въздух, огън и вода

и само много опитен кормчия,

с мен може да доплува до брега.

 

© АнеблА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??