Аз съм пушек. Неочакваната рожба
от връзката на огъня със кислорода.
Неукротима съм и доста пъти сложна.
(Несъвместими са различните породи.)
Аз пушек съм. Над покрива се вия.
(Присмивам се на плоската му тиква)
И извинявам се, ако случайно си от тия,
които острят ум без труд, а със молитва.
И както вече знаеш, аз съм пушек.
Скандализирам всеки с черните си дрехи.
Оплаквам интелектуалната ни суша
и липсата на рицар без доспехи.
Аз пушек съм над сух комин застинал
и с остра длан прерязвам хоризонта.
От баш еднаквост идва ми да се обрина.
Ще повоюваме ли заедно на фронта?
© Елена Биларева Все права защищены
Весели празници!