Аз съм тази, която
изпълва деня ти с копнеж,
с желания неизпитвани,
прииждащи като метеж...
Аз съм тази, която
изгаря нощем плътта
и със стон на желание
пали пожари в кръвта...
Аз съм тази, която
напролет виждаш в цвета
на разцъфнало цвете,
а в росата - моя сълза...
Аз съм тази, която
изпълва твоето лято
и заравяш длани в пръстта
с топлината на моето тяло...
Аз съм тази, която,
дори и в твоята есен,
ще изпия твойта тъга
и ще я претворя в песен...
Аз съм тази, която
ще стопли твоята зима,
дори когато снегът
косите ни е посипал...
Аз съм тази, която
в пролет, лято, есен, зима
ще изпълва твоите нощи и дни,
докато в този свят още ме има...
© Надежда Все права защищены