26 янв. 2010 г., 14:58

Белият гълъб 

  Поэзия
684 0 0

Тази вечер не заключвай вратата,

бял гълъб в стаята ти ще лети,

аз го пратих да те пази

от всички тези злини.

Ти заспивай,

той над теб ще бди,

спи спокойно,

все едно, че сме сами.

И когато се събудиш,

ти отново ще си сам.

Ще осъзнаеш,

че било е само сън,

а белият гълъб отлетял е навън.

Но ти не тръгвай след него,

не го търси,

намериш ли го - той на прах ще се строши!

 

© Ваня Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??