27 сент. 2009 г., 16:15

Без щастие осъдени 

  Поэзия » Любовная
794 0 2

Каква ли орис двама ви събра

да страдате – без обич, до полуда:

история на тръпните сърца,

превърнали се в нощни пеперуди!

 

До вчера бяхте с ангелски крила,

а днес – от болка приземени простосмъртни!

Направиш ли си дом от самота,

тревогата във него ще се пръкне –

 

подобно гълъб, блъснал се в стъкло,

видял звездите, ала не отлитнал,

когато в мътното му, стреснато око

надеждата е избледняла тихо...

 

Без щастие осъдени – защо?!

Животът ви превърнал се е в питане.

© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??