БЛАГОСЛОВИЯ ИЛИ ПРОКЛЯТИЕ
Моля те, Господи, моля те, кажи,
защо любовта толкова боли.
Кажи ми истината, не ме лъжи,
Господи, ти знаеш всичко, нали?
Какво е любовта, кажи,
благословия или проклятие,
или прокоба, която тежи
на всеки, носещ това разпятие!?
Кажи ми, Господи, ако е благословия,
защо ми се къса сърцето от мъка,
защо ми идва от болка да вия,
защо умирам след всяка разлъка?
Кажи ми, Господи, ако пък е проклятие,
защо не спирам да я желая,
защо все търся нежното ѝ обятие
и за последиците не искам да зная.
Теодор Т Николов
© Теодор Николов Все права защищены