29 апр. 2010 г., 14:56

Блудни сме 

  Поэзия » Философская
602 0 5

Блудни сме, Господи, блудни и грешни

в помисли, в срещи, в мечти!

Блудни сме тъй, че делим по човешки

блудни животи,с ъдби!

 

Блудно създадени, до невъзможност

обич потърсили с жар...

там, в кръстопътя на блудна тревожност,

в блудния вечен пожар...

 

в блудната плът на ранимите същности,

в блудните тайнства... дори

грешни така, че зад блудните външности

блудни сме в свойте души!

 

– Блудни сме, Господи, блудни! – крещете:

блуден е този живот...

Ала пред Страшния съд си вземете

вяра и прошка от Бог!

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??