Болка
Живот, който не разбирам.
Времена, които аз презирам.
Живот на пепеляшки..
Времена грозни, сиромашки.
Болка предизвикана от времето.
Болка на рода и племето.
Надежда рухнала от злото,
не идва вяра за доброто.
Народ с превързана кесия...
Народ без вожд-месия.
Безпътен и без гордост,
ще оживея ли в тази подлост?...
© Йонка Янкова Все права защищены