24 февр. 2015 г., 22:38

Българска земя 

  Поэзия » Пейзажная
436 0 0

Българска земя

 

В земите български ела,

да видиш хубава страна.

Тя е земен рай,

от който ще си запленен докрай.

 

Посети многолетните гори,

да чуеш как птичи хор звучи.

Там е неземна красота,

от която ти спира дъха.

 

Изкачи величествените скали,

да съзреш как река ромоли.

Тя е мечта желана,

от слънчеви лъчи огряна.

 

Виж орелът в небесата

рее се свободно с крилата.

Тези облачни къдели

са тъй нежни кат постели.

 

Погледни орачът в полята,

нагазил е радостно браздата.

Това е плодната  земя

и носи тя име "Добруджа".

 

Сезоните радост даряват

и в сърцата щастие всяват.

Пролет, лято, есен , зима

гледката е - несравнима.

 

Прекланям се пред теб сега,

пред тази хубост, красота

и чувствам се горда за това,

че родих се българка.

 

Ивелина Стойова

 

© Ивелина Стойова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??