7 сент. 2015 г., 19:56

Чао, младост! 

  Поэзия » Философская
305 0 1

Защо да пея ведри песни,

небето не вещае радост,

а тегнат облаците буревестни

и над мойта крехка младост.

 

Дъждът и мене ще обрули

и спомените ще измие,

а моите въздушни кули

вятърът ще да ги скрие.

 

Не съм готов за тази буря,

не искам да я побеждавам,

защото тя във мен разтуря

това... което уважавам.

 

Оптимист, мечтател, активист...

всичко туй си заминава,

поривист завоевател, артист...

при мене също не остава.

 

Не съм готов да оцелея, 

битката не ще подхващам,

безбожно скъпатa цена

за нищо на света не плащам.

© Радостин Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??