13 окт. 2013 г., 15:47

Че Раят за мен е заключен 

  Поэзия » Философская
987 0 8

Рай

 

 

Че Раят за мен е заключен

да знаете как се страхувам!

И нощем до късно будувам,

умувам как ключ да получа.

 

И колкото кражби планирах

ключа да измъкна от хората,

по един  на сто да обирах,

лежала бих вечно в затвора.

 

И колко неволи изтраях,

безсъници колко  прекарах...

С план да строша катинара!

Та как не заслужих пък Рая?!

 

А както безкрай се страхувам,

дали пък не съм лицемерна?

Че май аз самата стражувам

на поста  пред  Райските двери...

© Милена Джинкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??