24 авг. 2023 г., 22:55

Чернобрежие 

  Поэзия
163 1 0

 

 

Къпините край плажа не узряват – 

те побеляват, болни от любов.

Под пясъчния прах – ни сладост дават,

ни сещат сладка обич от ден нов. 

 

Къпините край плажа любят трудно –

посипани със песъчливи мисли, 

те в нощите си морски все са будни, 

а дните им – в юмручета са стиснати.

 

Къпините край плажа не умират –

те съхнат, както съхне черна кръв.

Човек да ги откъсне – не намират.

 

Човеци малко. А и кой от кой по-пръв. 

 

 

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??