29 апр. 2023 г., 12:59

Четвърти дан Идиотизъм 

  Поэзия
321 3 3

ЧЕТВЪРТИ ДАН ИДИОТИЗЪМ

 

Откакто се научих да мълча,

по цяла нощ насъне взех да викам,

чер хляб да ям на своята бохча, зад зъбите проскърцва ми езикът,

понякога ми иде да крещя! – от истините в мен – несподелени,

които няма как да ви спестя – нас, братя, управляват ни кретени! –

един психар – разпасан каратист, роден с четвърти дан идиотизъм,

 

и цял народ трепери като лист – и никой на площада не излиза,

додето пред мисирките от смях залива се – и маската си пипа,

от нас се иска да умрем от страх, а той да се развява вредом с джипа,

това и чака той – да си да мълчим като говеда в мръсна скотобойна.

В живота мой без маска и без грим! –

смъртта била би трижди по-достойна.

 

29 април 2020 г.

гр. Варна, 15, 40 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??