11 июл. 2007 г., 09:04

ЧИСТОТА 

  Поэзия
387 0 5
Ще ви разкажа днес
една история за мъдрец!

Живял в страна далечна
и молил залеза червен,
недей залязва в този ден!

Открил най-после търсения чар
в девойка красна, със коси от злато.
В палата свой от кехлибар,
завел я и отрупал пребогато!

И пак помолил залеза червен,
недей залязва в този ден!

Ако загръщаш синева безкрайна,
знай, туй са нейните очи!
Потапяш ли се в златни ниви,
знай, туй са нейните коси!

Ако пък жаден спреш до бистър извор,
отпий от неподправения свят ЧИСТ!

© Мариола Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??