21 июн. 2011 г., 15:15

ЧРД, Люси 

  Поэзия » Юмористическая
1192 0 12

ЧРД, Люси!!!

 

                                                     Дружески шарж, по случай рождения ден на една моя приятелка

 

За теби, Люска  днескъ  сми съ сбрали -
за твоя ден ружден да съ напиим,
ей тъй пу женски, дъ съ позамаим
и съ заклевъми, чи нямъ дъ съ биим.

Във "Парти" вечи масата е БИЗИ,
и в ъгълъ къту  разцъфнали съксии
шъ седним с новити пули и  ризи
и шъ съ хилим кът нъмазани филии.

Шъ дойдими с пударки и букети
и шъ раздавами червилови целивки,
а сирвитьорити все убави, напети
шъ ни озяпват и шъ съ усмихвът.

То в "Парти" скору и пуртрети шъ ни турят
тъй щоту сми присъствииту пустуянну,
но днес е другу – днес сми съ натруфили
и шъ съ прайми къту светскити мандами.

Е, хайди дъ пуръчвами мизету
и пииниту вечи дъ наточвът,
чи стана времиту пу икиндия -
купонъ требе веч дъ съ утпочва.

И шъ развържими пак нашти си мисали,
и шъ съ прайми на ембайшатриши,
ну все шъ сми си същити абдали
и все нъ същуту шъ си миришим.

Ай стигъ съм ти пялъ тия песни -
бъди ни живъ и бъди ни здравъ,
все убава и все слаботелеснъ,
кът френскъ дамъ – твърдъ и куравъ.

© Дорика Цачева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??