Цигуларят нежно струните гали
лъкът весело във въздуха играе.
Цигулката е звучна и красива‚
в ръцете му душата си разкрива.
От дърво цигулката е сътворена
струни нежни са нейното сърце‚
само майстор–цигулар може да я притежава
с любов и дарба да владее нейната душа.
Цигулката изящна е като жена,
за всеки тържествен повод е с покана‚
придружена от своя кавалер лъкът
те публиката завладяват.
Свири цигулка в тишината,
нежни звуци долавя и нощта,
цигуларя с ладия пътува по реката
и нежна диря оставя за следа.
© Екатерина Маслинкова Все права защищены