24 янв. 2007 г., 17:25

Цикъл "Омонимни хрумки" 

  Поэзия
1189 0 10

ЦИКЪЛ “ОМОНИМНИ ХРУМКИ”

 

        ОБЯСНЕНИЕ В ЛЮБОВ

 

Знам, че знаеш, даже без да ти река:

моята любов към тебе буйна е река!

 

Тя е силен, влажен и горещ пасат,

духащ там, където зебрите пасат!

 

Щом те видя, сложила си секси мини,

хвръквам – сякаш стъпвам по пехотни мини!

 

Ако пък се издокараш със дискретно миди,

правя паралел със бисерните миди!

 

И не ми придиряй, че съм много прост –

щото имам автограф от Ален Прост!

 

Кво от туй, че имаш снимка на брега на Сена –

аз пък имам цял албум със Айртон Сена!

 

Много важно, че си ходила във Горна Волта –

карам тук със кеф “Трабант” дванайсет волта!

 

Тъй че хич не ми се фукай с воаяжи в обетовани земи,

ами за съпруг свръхблаговерен скоро ме земи!

 

         

   НЕПРИНТИРАНИ ДВУСТИШИЯ

 

Нейде там – вдън тилилейските гори

пламък на копнеж непостижим гори...

 

Ще пеем ли на доблестта или на суетата в хора

ще бъдем ли наистина Човеци или само хора?

 

От вятъра пречистващ, бурен

се плаши алчният, суетен бурен.

 

Над корупцията как чини разправи,

кой ли важен политик не ни разправи?!

 

Дали ибрик или биде –

дилемата поставена биде.

 

Из интернетски сайтове безгрижно клика –

не знае, че го дебне хакерската клика...

© Атанас Димитров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??