25 мая 2024 г., 07:51  

Да бъде светла събота от Бога 

  Поэзия
115 3 3

ДА БЪДЕ СВЕТЛА СЪБОТА ОТ БОГА

 

... щом грейне капандурата ми в бяло, то значи утро вече е дошло,

денят е просто повод за начало – за халба бира, чаша-две мерло,

в таванчето ми с чироз – бяла низа, да се качи по обед скъп авер,

да препера разпраната си риза – и да ошетам в своя вехт килер,

две-три писма – до своята любима, да ѝ напиша с моя благ молив,

 

и, болките насмел си под килима, най-сетне да съм истински щастлив,

да скъсам в двора цветенце за мама, да хвърлим със комшията белот,

и да си мисля с обич – друго няма значение във този къс живот,

брадата си да клъцна, че не мога да се търпя – див австралопитек.

Да бъде светла събота от Бога! – какво му трябва друго на човек?

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??