Във виното търсят причина
за щура и луда глава,
със него върви във комбина
и другата лудост - жена.
От виното ние пияни,
играем и пеем в захлас,
дори да отваряме рани,
мехлем е виното за нас.
Така и в прегръдката нежна
на топла и страстна жена,
без вино сме ние пияни
и вихър бушува в кръвта.
Жената и вино в магия
ни носят на златни крила,
събудим ли се изтрезнели,
от двете ни цепи глава.
Но вдигам наздравица смело:
,,Да бъде во веки веков –
виното да е ароматно,
жената да носи любов!“
© Даниела Атанасова Все права защищены
Тъй хубаво е всичко окол мене!
Жени и вино! Вино и жени!"
К. Христов
Твоето е интересно!