14 дек. 2011 г., 00:46

* * *Да си приятел* * * 

  Поэзия » Другая
764 0 0

Да си приятел, що е това:
~ Задача най- трудна на света
~ В грубата тълпа шепа добрина
~ В тъмната нощ от проблеми
сияйна Пътеводна Звезда.

Приятелството е дума Свещена-
туй значи болката от обидата и жеста тежък да простиш,
дори да те боли с другия да се помириш,
да знаеш, че дори
приятелят да греши,
грешка няма по голяма на света,
от крепката ви дружба да захвърлиш заради това.

Туй значи жертва да правиш
и със страховете да се справиш,
но и да получиш значи туй –
приятелството равностойно е, чуй.

Туй значи за другия да си готов да минеш през жарава,
щом и той за тебе всичко дава.

Туй значи да мислиш  за другиго и другиго да слагаш пръв
щом в нужда е той,
дори да те боли, помисли
„ а кой бе до мене когато плачех, кой? ”

Туй значи щом в кавга се оплетеш
вината не в другия първо, а в тебе да съзреш,
че в спор и двете страни имат грешка да разбереш.

И туй значи сбъркаш ли,
да имаш смелостта
да кажеш ”моля прости ми,
сбърках Аз, да” .
Да не бързаш да обиждаш,
ако всичко, що става, чисто не виждаш .

Да, тая дума много значения има
и горчиви, и сладки,
ала все пак ми е любима.

Приятел бъди
и истински човек ще си ти * * *

© Калина Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??