30 янв. 2009 г., 12:02

Дали 

  Поэзия » Любовная
608 0 3

Дали ще ме разбереш,

ако днес ти призная,

че две души се борят в мен

и коя ще надделей не зная?

 

Дали ще ме утешиш,

ако ме видиш насълзена,

или ще ме наскърбиш,

не намирайки причина?

 

Дали ще ме оправдаеш,

ако чакайки от тебе

обич, ласки, нежност,

друг сърце ми да омае?

 

Дали ще те заболи,

ако нуждата от обич,

от разбиране, взаимност,

някой друг задоволи?

 

Знам, че ще ме оцениш,

чак когато ме загубиш,

но коза още ти държиш –

реши – печелиш или губиш!

 

1999 г.

© Даринка Колева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??