8 сент. 2013 г., 17:36

Деница - звездица (фолклорен напев) 

  Поэзия
617 0 0

Ясно ми небе притъмня.

Хем зафучя, хем загърмя!

Побегнаа вси звездици!

Остала е сал Деница,

кат малка небесна свещица,

да води по път сяка душица.

Че са дошли Змей и Змеùца,

да дирят сину невестица.

Змей дума на ЗмеИца:

Да си земеме Деница!

Край сина ни нека грее!

Змейови внуци в скути да люлее!

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??