29 дек. 2007 г., 13:08

Диалог за любовта 

  Поэзия » Любовная
1480 0 5

"- Какво е любовта?"

ме попита вчера едно дете.

"- Дали е щастие върху пърхащи криле

или чувства в подарено цвете?"

 

Опитах се да опиша нещо,

някаква любов, на ужким

и щеше да е много смешно,

ако вместо моята, бях описал чужда.

 

"- Любовта ми прилича на пъпка на роза,

подарена, която държи в ръцете си момиче,

неразтворена, свенлива, в срамежлива поза,

отразяваща тайната в зелените очи.

 

Разтваря се пъпката и всички разбират,

че любовта им е свята, чиста, голяма,

следват познанства, покани, младите се женят

и по всеобщо мнение по-красиви младоженци няма.

 

После започва истински живот -

деца, работа, проблеми, сиво ежедневие,

но розата разцъфва от страст,

защото с изпитанията любовта по-истинска става.

 

Накрая идва тъжна бяла зима,

свършва всичко и както цветчетата опадват,

така в оношенията им път назад няма.

Кога връзката и любовта ще си отидат?

 

Всичко е случайности... и въпрос на време...

© Красимир Кънчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • ...понякога трябва да изчакаме нещата
    просто да се случат...стара източна мъдрост...
    прекрасен стих!
    с обич, Красимир.
  • Любовта е нашия Живот...
  • "защото с изпитанията любовта по-истинска става."

    Как ме докосна това...Поздравявам те!

  • Благодаря, Силвия!
  • Безумно си прав!!!Стихотворението е прекрасно!!!Браво,Краси!!!
Предложения
: ??:??