25 апр. 2007 г., 15:39

ДНЕС ела, а не в съня ми 

  Поэзия
1962 0 17

  

                               "Там ли, дето свободни ще бдим
                                 и ще бъдем два пламъка слети,
                         и в нощта, сред безброй светлини
                                 като двойна звезда ще засветим?"

/Елисавета Багряна/


С любов в моя сън те нарисувах
и даже дланите от страст се разтопиха.
Подобно извор, с наслада те жадувах,
но ликът ти се отми - въздишка тиха.


А бе като порой, със мощ заля ме
ново чувство - свят от мечти.
Душата ми тръпнеща с ласки беляза,
копнеех да го задържа ...  Уви!


Утайката от сълзите преглътнах
и с небето тъмно денят се смени.
Потърсих път към теб и мен -
не исках пак от жал да ме боли.


Тъгувам, че си тръгваш с утринта
и можеш да обичаш само нощем.
Успея ли дните пред нас да задържа,
то ДНЕС, а не в съня, те чакам още!

© Петя Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??