26 сент. 2019 г., 01:33

Духът на предците е слънчев завет 

  Поэзия » Строгие формы
1012 2 6

Днес сричаш, приятелю малък, с тих глас.

Вълшебните букви една по една

показва учителят благ, в първи клас -

да бъдеш научен на добрина.

 

Азбука българска е Светлина.

Кирил с Методий - братя светѝ

дариха я в трудните, зли времена

на славни с победи и мъдри деди.

 

Учи се и слушай, и знам утре ти

приказки чудни сам ще четеш.

И в бъдеще в буквите влюбен бъди,

с книги просветни безспир да растеш.

 

Безсмъртно е словото в мрак и във гнет.

Духът на предците е слънчев завет.

© Асенчо Грудев Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Тези, които носят светлина на другите, никога не остават на тъмно »

12 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??