30 мая 2008 г., 14:12

Думи или куршуми? 

  Поэзия
719 0 4
 

Думи или куршуми?

 

Мразя този протяжен и убийствен шум

в лъжливия дъждовен ден...

Думите ти проникват като куршум

фатално и навътре във мен...

 

На края е началото!

Стоя пред теб с разголена душа отново,

пронизано от думите ти - тялото

усеща само болката на сгорещеното олово.

 

И последния ли ще изгърмиш?

Барутът колко кръв да изблика накара!

Сърцето ми в ръце държиш,

ако излъжеш, че не ти през нейната коса пръсти прокара...

 

Поне от смъртта ще ме спасиш...

По-добре за нея да не казваш,

по-добре да замълчиш...

© Андреа Емилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??