23 дек. 2014 г., 21:06

Думи за човечеството 

  Поэзия
300 0 0

Думи за Човечеството

Върви човечеството
неспокойно,
през  революции и дни...
Оставя паметници
многобройни,
по хребети и 
по души!

Пренася кълновете
на Живота..,
И огъня
 на Прометей!
 И на Прогреса е пилота 
докато слънце ни огрей!

В борба със бурите
 и ветровете,
прегазва смело
 вековете!
10.01.1975г. София




© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??