Душата ми е като вятър волна -
в клетка и в капан не се лови!
Пеперудена е знам, но е свободна
и ръждивите окови смело ще строши!
Домът е тя на волята ми жива,
на всичко, що у мене диша и гори,
тя ме прави истинска и влюбена, щастлива,
че живея, боря се, дори че ме боли!
И тя е силата във мен и мен самата,
тя е мъничкият свят, що в мен живей
и усмивката ми сутрин на устата,
когато ведро си прошепвам: "Хей, Живот, здравей!".
© Биляна Все права защищены