Дядо Коледа,
далеч си - в небесата!
Не помниш ли адреса?
Защо се бавиш с чудесата?
Чудно, как живеем с една заплата?
То да е заплата, ами някакво си дневно евро!
Бедна е страната, а много милионери!
Пионери на хазарта разпродадоха имота,
който купи за по евро,
днес командва парада!
Останалите гледат плахо зад телена ограда.
Не заплата - милостиня чакат
и безропотно треперят за трохата!
Май заслужихме си и съдбата!
Дядо Коледа, позна ли страната?
Запали шейната,
развържи торбата,
не подаръци - сопи трябват за народа!
Да прогледне!!!
© Василка Ябанджиева Все права защищены
"Зорлен се живее, зорлен не се мре."Много стара народна поговорка.
Зорлен - на сила
В такова положение сме, Васе.Да грабне народа сопи, но то и народът не остана тук.
Баби, дядовци и внуци - кой за нещо ги брои?Безизходица - не може
човек за гроб да се вреди.