22 мая 2024 г., 08:20

Един рожден ден и две пържоли 

  Поэзия » Для детей
291 8 18

Днес е пълна суматоха

в моя малък, спретнат дом.

Даже бабите дойдоха -

цял военен ескадрон.

 

И размахаха рецепти,

наизвадиха тави,

за пържоли и десерти...

печката ще се взриви.

 

Ние с Мърльо си играем

покрай тази препирня.

"За пържолите нехаем" -

мислех си...но ето на:

 

както мило си лежеше,

моят малък пухкавел,

изведнъж дочух че вече

две парчета беше взел.

 

Хоп, избяга той на двора,

там в бърлогата се скри.

"К'во пък толкова, бе хора?

Две пържоли са, нали?

 

Да си хапне сам на воля,

после няма да яде,

че ще дойдат много хора.

Вече няма да краде.

 

Ще играем вън на двора -

имам топки и батут.

Ех... приятелката Лора

ще пристигне скоро тук.

 

Лъчезарният Иванчо,

Коко, Алекс и Матей.

Моят малък калпазанчо

пак ще има да дивей.

 

Днес е празник, всеки знае,

спомени ще си създам.

Ще се гоним, ще играем -

ставам малко по-голям."

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??