3 февр. 2012 г., 19:50

Една любов 

  Поэзия
487 0 0

В премръзналите клони, посипани със скреж,

една любов там тихичко се крие.

Поздравяват я с усмивка в своя луд въртеж

падащи снежинки. Режещ вятър вие.

 

Невидима, изплашена, но все така наивна -

от леден сняг, Любов, кой прави прежда?

Не вярваше преди, че иде люта Зима,

и днес край тебе трепка тя, Надежда.

 

Безумна Вяра -  все нявга Зимата ще свърши

и някое дете, Любов, ще те открие.

С премръзнали ръце ще те откара вкъщи -

на топло в сърцето ще те скрие.

 

© Или Дадарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??