30 мая 2012 г., 23:38

Едно добро 

  Поэзия
366 0 2

Едно добро,

дарено от човека,

е мъничка светулка,

сгряваща безкрайното сърце

на другия.

Той ни е брат,

макар познат

или пък - непознат ни

досега.

Отваря се

пред ближния

пътека -

на утеха

и на доверие

в най-топлото,

в най-светлото,

човека.

Единствен той

преброжда световете

спасение за брата си

да сложи

в шепите

и във сърцето му.

© Кирилка Пачева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??