20 дек. 2014 г., 02:00

Ела ми, българино 

  Поэзия » Гражданская
372 0 0

Бъди горд с това какъв си - 359

1.
България в мен расте,
а във вашето сърце старее,
нека да започна с извинявай,
извинявай, родино, прощавай
и ти човекът - душа,
човекът почитащ нашата земя,
някои други си нямат и идея,
не знаят за какво аз милея,
защо продавате земята си,
защо избягахте от страната си,
нямате срам, търсите успехи,
лесни успехи в чужди дрехи,
не твърдя, че трябва да си закотвен,
просто ако обичаш - недей стой самотен,
не продавай характера си човече,
не продавай чу ли бабиното елече,
не продавай духа на България,
недей - щи докарам вътредробна авария
и ей, чуй, проумей две неща,
първо не ме вълнува у вас к'ви имаш знамена,
не ми пука 'къв си по народност,
обаче да си българин и да не обичаш е подлост,
второ очаквам чиста, свята любов,
инак те обелвам като варен картов,
не някой дришльо да ми казва, че бил патриот,
не пикльото - този мамин идиот,
тази тема е сериозно застъпена,
не ми пука - от мен ще е разтърсена,
стига вече добрина,
стига поругава моите знамена,
ти и ти, и ти ти там
и вие и ние - всички в казан,
докато не надигнем всички глави,
завинаги под робство ще сме си,
цени, обичай и придай за развитие,
българщината не е комерсиално събитие,
всеки е предавал веднъж родина,
заклей се вече такъв ден да не има,
защото докато гледаш ближния да му е зле,
ти няма да си много по - добре...

2.
Сега нека бъда малко по спокоен,
без изблици и без гласа воен,
нека си кажем чисто и просто,
щом си тук, седиш върху остро,
нека помислим малко за държавата,
какво да мисля - бутам я цялата,
аз обичам планините - мразя политика,
умри капитализъм с твоите дечица
и кръв нека пролее всеки двуличник,
бил с народа, но вече няма угода,
защото ти позволяваш да те мачкат,
ти разреши да играят с теб,
тебе, тебе те нощем разплакват
и взимат всеки ден твоят късмет
и българино продажен я ми ела,
ела да ти стисна сърдечно ръка,
усети ли, усети го знам,
вече си на земята,
но не от в народното, там,
господата, а от моята ръката,
защото си нося портативен скенер,
обаче такъв не си зървал ти,
той измерва духовният ти белег,
чедо българско ли си или не си,
има и втора функция - биологична,
ако си грешен - стойност различна,
тогава идва ред на острието,
българска здрава стомана,
тогава тя ти влиза в сърцето
и с последни думи ти стана,
заяви ми в очите: извинявай,
не трябваше да обиждам България,
спокойно ти казах: лягай,
не те свалям аз а завета и стария,
и не, не целя - примерно ти,
да ходиш, да доказваш позицията си,
не искам насилие - не провокирам това,
искам всеки българин хванал друг за ръка
и винаги да бъдем едно,
да не се разваля българското.


Това е текст на моя песен, всяка седмица ще качвам по един,  заедно със самата песен.
Адрес на аудиото -> http://dox.bg/files/dw?a=2a31f32343

© Анонимен Българин Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??