19 сент. 2024 г., 14:30

Есенно ноктюрно 

  Поэзия
94 0 0

Едно момиче тича
сред хиляди листа.
И сякаш се съблича
пред него есента.

И сякаш край Марица
тополите висят.
Листа с крила на птица
в нозете й шумят.

И сякаш няма време
самият листопад
с ръка да ги поеме.
И върне пак назад.

Където вечно тича
сред хиляди листа.
И себе си съблича
спокойно есента…

© Георги Ревов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??