21 июл. 2005 г., 08:24

ГАРГИ АВТОКРАДЦИ 

  Поэзия
966 0 2

ГАРГИ АВТОКРАДЦИ

Един автокрадец
бил голям хитрец.
Гаргите примамил той
мръвки давал им безброй.
С тях се сприятелил
да ги превърне във помощници решил.
Казал им - богато ще ядат,
ако вместо него лъскави коли крадат.
И тогава, щом слънцето залезе
и всяка гарга от гнездото си излезе.
Отива в хилядното ято подивяло
и с гарги изпълва се небето цяло.
Гаргите със примки и въжета,
вдигат седем bmw-та,
после на хълма ги разглабят,
на крадеца ги оставят.
Вече нощ - в тъмнината
един депутат си се вози в колата.
Гаргите с умение
колата вдигат във движение.
И ето -
лимузина с депутат е в небето.
Депутата онемял
какво се случва така и не разбрал.
Града останал е без ум,
цяла нощ от гаргите се вдига страшен шум.
Полицаите са веч на крак,
безсилни са пред гаргите в този нощен мрак.
На колите полицейски лампите им мигат
докато ги гаргите в небето вдигат.
Ятото от гарги не отмина
дори и лъскавата президентска лимузина...
Отново пада мрак -
гаргите се гласят да се вихрят пак.......


их-их-хи-хе

© Сашо Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • хехехе готино
  • произведениата ти ми допадат, целият ти стил всъщност. Пишеш леко ирончно и предизвикваш усмивка, а това е трудно да се постигне в сериозниа ни свят. От мен 6 на всичките произведения
Предложения
: ??:??