27 мар. 2022 г., 19:12  

Гладните хора 

  Поэзия » Гражданская
1040 0 1

Тези хора просто не забелязвате,

но те също грижи заслужават,

но вместо помощ да им оказвате -

че те почти нищо не притежават,

вместо към ближните емпатия,

вместо те хляб и дом да имат -

пълна слепота, егоизъм, апатия,

не виждате ли как от глад гинат!?

Хора, кога ще се стреснете,

не виждате ли тяхната драма,

на улиците тях погледнете,

съвестта ви пак ли задряма!?

С години очите си затваряте,

ако на тяхно място вие бяхте,

щяхте ли греха да повтаряте,

до такава ли степен оскотяхте!?

Просто нека се обича брата,

нека чуем на Исус тихия глас,
на самарянина добротата

нека се прояви в тежък час!

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??