Голямата любов не е мираж,
но само по веднъж те навестява,
ако ти липсва истински кураж-
отлита и безмълвно се прощава.
Не грабнеш ли магическия плам
ще бродиш вечно тъжен и нещастен
и няма да докоснеш онзи храм,
събрал романтика и огън страстен.
Голямата любов не е съдба,
а миг от вечността и свободата,
тя носи непорочната искра
на свежестта, отпила красотата.
Затвориш ли свещената врата,
завинаги ще бъдеш недолюбен,
ще носиш вечно скъпата следа
и орисията да си прокуден.
© Наташа Басарова Все права защищены