20 мая 2007 г., 11:36

ГРЕШНИК 

  Поэзия
1096 0 8


Опитах се да съм безгрешен,
да живея живота си без страх,
да търся истината и да бягам от лъжата,
да заставам срещу всеки нрав.

Опитах се да съм безгрешен,

застанах срещу всички правила,

с устрем най-сърдечен,

и с молив в ръка.


Опитах се да съм безгрешен,

критикувах...
                      ... без срам,
                      ... без жал,
                      ... но с право
                          и печал.

Опитах се да съм безгрешен,
                     ... да прощавам,
                     ... да забравям
и със сетни сили,
пак насреща да заставам.

Опитах се да съм безгрешен,
но останах неразбран.

© Мартин Стоилов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??