Златен дракон на небето -
кит прозрачен във морето.
Моми с вятъра танцуват.
Вълни яростно палуват.
Колесница на небето -
Дядо Боже гръм изпрати...
Спускат мрежи във морето,
смръщи вежди пак небето...
Хали призрачни лудуват,
вълни яростно бушуват.
По двор ходят малки моми,
с роса мият буйни коси...
© Наташа Биразова Все права защищены