2 сент. 2016 г., 12:08  

Гугла 

  Поэзия » Любовная
654 2 0

 

 

Какво животът ти подготвя?
Нощта е хапче под езика.
Уютът
безполезна котва.
В ума ти пътищата никнат.
Завоите
 все по-опасни
и влюбванията
до синьо.
А любопитството ти расне

невъзмутимо – храст къпинов.
Отмята всяка поза гугла
и твоята самотност капе,
когато в мрака сянка шмугне
страхът
 лисиче с кални лапи.
Не го храни с останки често
от своята трапеза тъжна... 
Поне веднъж не брой до десет
и скачай в любовта без бънджи.
Не чакай, предвидим, капанът
на времето да щракне, грозно,
и в теб докрая да останат
несбъднатите ти възторзи...

© Ивайло Терзийски Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??