16 апр. 2009 г., 11:19

Харизма 

  Поэзия
480 0 7

На Красимира Б.

Получих цвят
от сватбата на принц Фелипе
и Летисия Ортис.
И ето ме на тържеството
в Слънчева Испания.
На бъдещата си кралица
танцьори мургави играеха
фламенко.
От Plaza de las Ventas*
подхвърляха ми ветрила
и рози.
Бях с хиляди писатели,
поети, художници,
артисти и музиканти.
А Небето ни заливаше
със вино.
И с Дон Кихот от
де Ла Манча бях!
Бях в свят неузнаваем.

Получих цвят -
частичка от пищната украса
на Мадрид.

И харизма - с коня
Росинант
да тръгна из Родопа.

Plaza de las Ventas* - най-голямата арена за борба с бикове.

© Латинка-Златна Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??