1 февр. 2007 г., 01:29

Хазарт 

  Поэзия
1272 0 10
Върти се ден и нощ рулетката -
животът е лъжлив хазарт.
Разплащаме си с него сметката
и хвърляме пореден зар.
Печелим или вечно губим -
във кръг пред нашите очи
червено с черно се редуват,
но щастието все мълчи...
Шега си прави с нас Съдбата
и важно в своя трон седи -
във часовете на разплата
разбива нашите мечти.
Какво ли ни очаква утре -
късмет или пропуснат шанс?
Във шутовски мечти обути,
оттегляме се с реверанс.
И тъй до сетния ни час ....
Главите си не ще сведем!
Животът е лъжлив хазарт,
но няма да се предадем!

© Дорика Цачева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??