4 мая 2021 г., 11:02

Христос воскресе! 

  Поэзия » Другая
321 0 0

Исус кръста си носеше сам,

пирони в ръцете му забиха,

мъките си изтърпя едвам,

но човеците тъй се спасиха!

 

Че тез, що са кротки, смирени,

що за правда силно жадуват -

от неговата светлина са озарени

и душите им към рая ще пътуват.

 

И след смъртта си кръстна,

от Юда подло предаден,

Богът спасител възкръсна -

Той - от човеците най-славен!

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??