И АЗ СЪМ ГРЕШНИК
И аз съм грешник като всички.
И скрит в пътеки, съм вървял.
Бях лаком и аз за парички.
И нещичко и аз съм крал!
Не бях се скарал с завистта си!
Със яд и злоба съм живял.
Не винаги бях с Съвестта си
и лоши мисли съм търпял.
Макар, че бягах от лъжите
И аз съм хващан във лъжа.
Завиждал съм на Първенците,
но във затвор не съм лежал!
Таил съм в себе си омраза,
жадувал съм дори за мъст,
И казано със една фраза,
И аз съм носил своя кръст!
Макар, че исках да ме сочат,
че съм един човек добър,
делата ми да ме надскочат
и хората да ме наричат”сър”.
28.10.2014г. София
© Христо Славов Все права защищены