9 февр. 2013 г., 11:30

Има ли от мене смисъл 

  Поэзия » Другая
384 0 0

Провокирано от "Защо пишем" - 

Райсън

 

Преда словестните си нишки -

от тях да си навивам стихове.

А трудно се издават книжки

в обърканите дни от снегове.

 

Добре, че сайтове безплатни

ни дават вече форум за това.

И златни или пък незлатни,

живеят в тях и моите слова.

 

Ще бъда аз доволен днеска,

ако вълнувам скъпия четец.

Да тръпне в него даже треска -

да се пречисти той, като светец.

 

В душата му да се отрони

една въздишка тиха в този миг.

Желание да го подгони

да се възрадва чак с неистов вик.

 

Тогаз от мен ще има смисъл

с тъкания от прежда ясен стих.

Спокойна ще е мойта мисъл,

че моя си читател аз открих.

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??