19 июн. 2006 г., 12:16

Иначе 

  Поэзия
737 0 10

Иначе животът цъфти
многолик и обагрен,
пие  въздух,
гребе светлина,
но на мен, на мен ми е
настръхнало - хладно
и не  мога да тичам
с  тези уморени нозе.
Натежали годините,
теглят надолу,щом решиш
да разпериш криле...
Иначе ухае на копър
и фасулът цъфти,
избуяли картофите,
гледат със бели очи.
И е всичко в зелено,
дори да поискаш
синя трева...
Пак отровени мисли,
като змии пълзят,
пак се питаш
има ли смисъл...
и тези лампи
докога ще горят...

 

© Галя Николова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??